Boggo Rd - Untitled 2016

Boggo Rd - Untitled 2016

Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Containment, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas
Boggo Road Urban Village, Davis Thomas

Due to the re-development of the Boggo Rd Urban Village our original artwork titled Containment needed to be relocated. This afforded us the opportunity to re-work the base elements into a new configuration. 

 

Boggo Rd Untitled was developed via a site-responsive methodology.  Through a reinvestigation of the overall urban village area we were able to identify a number of possible locations. Once the new location was agreed to we started to identify and respond to the microenvironment of that site. The new location was the entry area of the CSIRO building that houses a mini garden surrounded by the concrete and steel elements of the building. The final re-worked artwork utilised a large percentage of recycled materials and elements from the original work Containment, whilst completing changing the look & feel of the artwork. Now nestled in the flora of the microenvironment this artwork both transformed the space and became an instant hit with the building occupants.